BOGEN

Denne kogebog er tænkt som en kilde til inspiration og som en øjenåbner. Den er ikke en facitliste, men en beskrivelse af, hvad vi personligt kan lide at samle i naturen og sætte sammen på spisebordet. Mulighederne er ikke ligefrem uendelige, for så meget natur har vi ikke tilbage, og de færreste har uanede mængder tid til at indsamle, rense og tilberede naturens bær og urter. Men alene det at tage en håndfuld bær eller en buket urter med hjem kan være en oplevelse ud over det sædvanlige, både i naturen og ved spisebordet. Ofte smager naturens bær og urter både stærkere og kraftigere end de dyrkede – tænk blot på blåbær, hindbær eller brombær. Dette har vi forsøgt at udnytte i bogens opskrifter, hvor naturens bær og urter erstatter de dyrkede råvarer og omvendt – hvor gamle opskrifter får nyt liv, når man bruger vilde urter og bær i stedet for køkkenurter og frugt.

De retter, som vi har taget med i bogen, er ikke udviklet efter en bestemt filosofi eller madkultur, men falder alligevel fint i tråd med tendenserne i tidens køkken. Bogen går især godt i spænd med principperne i 10’ernes trendy køkken med mere fuldkorn, mere mad fra de vilde landskaber, flere måltider tættere på sæsonen, flere bær og mere frugt og grønt, mindre kød, men af højere kvalitet og så videre.

Med denne bog håber vi, at læserne får øjnene op for værdien af de få og fragmenterede naturperler, vi har tilbage i Danmark, og at de bliver inspireret til selv at smage på naturen. Det er nemlig svært at forestille sig en bedre måde at opleve naturen på end at samle dens bær og urter – og alle kan være med, børn som gamle.

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *