Brændenældesuppe med pastinak og stegt laks

Brændenældesuppe med pastinak og stegt laks

En herlig brændenældesuppe med en mættet og frisk smag af forår.
Stegt eller røget laks smager forrygende til.          

Ingredienser til 4:

  • 300 g brændenælder
  • 3 skalotteløg, hakkede
  • 1 hvidløg, hakket
  • 2 kartofter, snittet fint
  • 1 pastinak, snittet fint
  • 1 ½ l hønsefond (eller kogende vand og bouillonterninger)
  • 3 ramsløgblade
  • 3 spsk rapsolie
  • salt og peber
  • 4 stykker laks

Tilberedning:

Saml skud og topblade af små brændenælde planter. Brug handsker. Skyl dem grundigt.

Blancher løg, hvidløg, kartofler og pastinak i tern. Lad dem blive bløde uden at tage farve. Hæld bouillon over og lad det hele koge 20 min. Tilsæt brændenældeblade og ramsløg og lad dem koge med et par minutter.

Blend suppen.

Steg laks på panden.

Varm suppe op og server dem dampende varm med et stykke laks,

Der pyntes med ramsløg.

brændenældesuppe_med_laks_2