Brændenældesuppe med serranoskinke og ramsløg

Brændenældesuppe med serranoskinke og ramsløg

En delikat suppe med en fantastisk forårsgrøn farve.

  • 100 g serranoskinke
  • 300 g brændenælder, brug topskud
  • 3 skalotteløg, hakkede
  • 1 hvidløg
  • 2 store kartofler i tern
  • 1 ½ l  hønseboulllon eller suppe
  • 1 økologisk citron, revet skal
  • 3 ramsløgblade
  • 2 spsk rapsolie
  • Salt og peber

Saml skud og topblade af små brændenælde planter. Husk at bruge handsker. Skyl dem grundigt.
Bag serranoskinken på bagepapir i ovnen til skiverne er pænt brune og dufter godt.
Tag dem ud og lad dem køle af.

Blancher løg, hvidløg og kartoffeltern i gryden. Lad dem blive bløde uden at tage farve. Kom de skyllede brændenældeskud i gryden og hæld kogende bouillon eller suppe over. Kom halvdelen af citronskallen i og lad suppen koge i 10 min.

Blend den herefter grundigt.

Hæld suppen i portionsskåle og kom knust serranoskinke på toppen sammen med resten af den revne citronskal og fintsnittet ramsløg.

Server gerne godt brød og varmrøget laks til.