Forårsruller med skvalderkål

Forårsruller med skvalderkål

Skvalderkål smager forrygende godt og er fulde af c-vitaminer.

6-8 stk.

1 spand friske blade af skvalderkål (6-8 liter)
500 g Hytteost
1-2 rød peber
300 g revet emmentaler
salt og peber
filodej – en pakke færdiglavet
50 g smør
olie til friturestegning

Skvalderkålen dampes i lidt vand i ca. 10 minutter. Vendes af og til. Hældes i en sigte og drypper af.

Smelt smørret og bland med tilsvarende mængde olie. Pensl filodej med smør-olieblandingen. Læg endnu et stykke filodej over.  Læg en skefuld skvalderkål, en skefuld hytteost, strimler af rød peber og lidt revet ost over. Kværn salt og peber over. Herefter rulles filodejen omkring, som man ville gøre til en forårsrulle. Brug smør-olieblandingen som lim, så ender og samlinger er limet godt.

Forårsrullerne kan enten frituresteges ved svag varme i frituregryde eller man kan bage dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Bager man i ovn, skal rullerne pensles godt med smør-olieblanding på alle sider.

Forårsrullerne kan spises solo eller kan udgøre et lækkert tilbehør til f.eks. fisk eller kylling.

skvalderkål i kurv