Hyben marmelade med chili

HYBENMARMELADE MED CHILI

Giv den klassiske hyben-æblemarmelade et stærkt tvist med chili og få et fantastisk tilbehør til f.eks. ost.

  • 1 kg rensende hyben
  • 7 dl. vand
  • 2 æbler
  • 1-2 mellemstærke chili
  • 2 økologiske citroner
  • 600-700 g sukker
  • 2-3 tsk. Rød melatin

Hyben plukkes, mens de stadig er faste i frugtkødet. Skyl dem grundigt. Skær blomst og stilk af hybenfrugterne, skær dem midt over og tag kernerne ud med en teske.

Skyl citroner og chili og skær dem ud i tynde skiver. Skyl æbler, skær dem herefter i små stykker gerne med skræl.

Kom hyben og vand i en gryde og lad det koge i 10-12 min. Tilsæt sukkeret og æblerne og kog videre i 5 min. Rør melatin ud i lidt sukker og tilsæt dette sammen med den ene chili og lad det hele koge videre i et par min.

Smag på marmeladen og vurder chiliens styrke og tilsæt evt. mere chili.

Kom lidt marmelade op på en tallerken og lade det køle hurtigt ned. Så kan du se hvor tyk, den bliver. Er den for tynd kan du komme lidt mere melatin i.

Efter ekstra chili og / eller melatin er tilsat, skal marmeladen koge et par min. mere.

Kom marmeladen i atamonskyllede glas og sæt straks låg på. Opbevar marmeladen køligt.

hyben marmelade med chilihyben marmelade med chilihyben marmelade med chilihyben marmelade med chili