Hyldebærkapers

Hyldebærkapers

Hyldebærkapers er mindre end almindelige købekapers, men de har mere bid. De er gode til fisk og fremragende i fiskemousse.

  • ½ kg hyldebær
  • ½ kg fint salt
  • 1 l æbleeddike
  • Atamon

Tag ud en varm augustdag, og fyld en halv indkøbspose med grønne hyldebærskærme (sørg for at vælge et træ, der ligger langt væk fra befærdet vej).

Rib de umodne bær af skærmene, skyl bærrene, og dryp dem godt af i en si. Hæld bærrene i en plasticpose, og drys fint salt over. Ryst posen godt, til der sidder salt på alle bær (saltet trækker væske ud af bærrene). Hæld det overskydende salt fra, bind en knude på plasticposen, og læg den i køleskabet. Husk at vende posen et par gange i døgnet.

Hæld væsken ud når der er gået en uges tid, og kom bærrene i et skoldet, atamonskyllet glas. Fyld glasset op med æbleeddike.

Efter endnu en uges tid er kapersene klar til brug. Opbevar dem mørkt og koldt, gerne i køleskabet.