Julesild med rødbede og tranebærsennep

Julesild med rødbede og tranebærsennep

Rødbede og tranebær er sublime makkere til enhver ret med sild. Denne sennep har både sødme, syre og styrke, og den har en fantastisk farve på tallerkenen.

Til 6 personer

Stegte sild:

  • 12 udbenede sild
  • 2 spsk honningsennep
  • ½ tsk kanel
  • 3 rødløg
  • 4 stilke bredbladet persille
  • Rugmel
  • 2 spsk smør og 2 spsk rapsolie til stegning
  • Salt og peber

Rødbede og tranebærsennep:

  • 2 rødbeder
  • 100 g amerikanske tranebær
  • 4 spsk honningsennep
  • 2-3 spsk rapsolie
  • 2 spsk honning

Tilberedning:

Stege sild.

Skyl sildene godt, soigner og tør dem på køkkenrulle.

Rør 2 spsk. honningsennep med kanel, hakket persille og 1 hakket rødløg. Pensl sildefileterne indvendigt med sennepsblandingen. Luk fileterne og vend dem i rugmel.

Smelt smør i rapsolie på panden. Når den er skummet af lægges sildene på. Hold dem nede med spatel et øjeblik, når de slår med halen.

Steg sildene 5 min på hver side.

Rødbede og tranebærsennep.

Kog rødbederne 30-40 min. i letsaltet vand. Smut skindet af dem i koldt vand, skær dem i skiver, og hak dem. Skyl og hak tranebærrene, og rør de hakkede rødbeder og tranebær sammen. Tilsæt olie, sennep og honning lidt ad gangen.

Pynt med masser af rødløg.