Ramsløg, Naturens Køkken, Opskrifter, forår, spiselige urter

Ramsløg – Forårets første spiselige urter

Skovens første spiselige urter spirer frem, når solens stråler begynder at varme skovbunden op. En af de helt store favoritter er Ramsløg, der findes i løvskove nær havet.

”Mens der stadig er lys i skoven, inden træerne får løv, skyder ramsløgene op – ofte med en sådan fart, at man fra den ene dag til den anden kan se, hvor meget de er vokset”. (Naturens Køkken s. 12)

Ramsløg byder sig til fra marts til juni og alle dele af planten, blad, stilk, det lange løg, blomster og frugter kan anvendes til madlavning.

Der hersker lidt usikkerhed omkring det danske navn Ramsløg. Måske knytter det sig til duften eller måske til det engelske navn Ramson. Lidt sjovt bliver det, nå man kigge på det latinske navn Allium Ursinum, som ret oversat bliver til bjørneløg. Den brune bjørn siges at grave løgene op og æde dem med stort velbehag på sin vej igennem skoven – dog ikke danske!

Ligeså snart de første blade er synlige i skovbunden er vi klar med et par opskrifter fra bogen.

Se i øvrigt vores kalender for spiselige urter.

Ramsløg, spiselige urter, forår

Ramsløg, spiselige urter, forår