Ramsløgpesto

Ramsløgpesto

Pestoen bliver lys i farven. Den er mildere i smagen end en pesto lavet på grønne blade.
Jeg bruger den som tilbehør til suppe.

  • 12 ramsløg med stængler
  • ½ æble, helst dansk
  • 1 cm fastost, for tiden bruger jeg Comendante, fra Sønderhaven Gårdmejeri
  • 25 g bog eller pinjekerner
  • 2 spsk raps- eller olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber

Rens løgene grundigt og fjern rødderne.
Skær stænglen fra løget.
Blancher stængler og løg i letsaltet vand. Tag stænglerne op efter 2 min. og løgene efter 5-6 min.
Befri æblet for kernehus. Riv osten, og rist bog el. pinjekerner let på en tør pande.
Blend alle ingredienser med olie. Brug en stavblender.
Smag til med citronsaft salt og peber.
ramsløgpesto