Rejesalat med spidskål, bladselleri og appelsin

Rejesalat med spidskål, bladselleri og appelsin

En rigtig enkel og dejlig salat, der serveres iskold på en lun sommeraften.
Prøv et glas koldt rosévin til.

Ingredienser til 2:

  • 150 g rejer i lage
  • ½ spidskål
  • 4 bladselleri stængler
  • 3 appelsiner
  • 1 blad ramsløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk sennep
  • 1 drys flagesalt og peber

Tilberedning:

Dryp rejerne af i en si.

Skyl spidskålen grundigt i koldt vand. Slå vandet af. Skær kålen på tværs i tynde skiver.

Skyl og rens selleri stilkene. Skræl dem på den hule side så alle ribberne kommer af, skær dem herefter i tynde stykker på tværs.

Skær skralden af to appelsiner og skær fileter fri af hinderne.

Pres saften af den sidste appelsin og bland den med sennep og olivenolie. Smag til med salt op peber.

Bland salat, appelsin fileter og rejer i en skål og hæld dressing over.

Sæt salaten i køleskab 15-20 min. Bland den godt inden den anrettes på tallerkener.

Skyl ramsløgbladet, tør det godt af og skær det i tynde strimler, der drysses over salaten.

rejesalat