Salat med røget rensdyr og hindbær­puré

Salat med røget rensdyr og hindbær­puré

Kombinationen af røget rensdyr og hindbær-puré giver en perfekt afbalanceret smag, der rummer både salt, syre og sødme. Læg hertil den lette bitterhed fra salaten plus ostens styrke, og man får et måltid for guder.

Til 6 personer

Salat med røget rensdyr og hindbærpuré:

  • 400 g tyndt skåret røget rensdyrkølle
  • 200 g rucola og spæde rødbedeblade
  • 150 g hindbær
  • 2 danske sommeræbler med god sprødhed og syre
  • 1 rødløg
  • 100 g små stilktomater
  • 50 g dansk fastost i flager (fx Vesterhavsost fra Thise Mejeri)
  • 6 stilke frisk timian
  • 6 stilke bredbladet persille

Hindbærpuré

  • 100 g hindbær
  • 1 spsk honningsennep
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk hindbærbalsamico (samme opskrift som brombærbalsamico, blot med hindbær, se s. 66)
  • 1 spsk olivenolie
  • Skal og saft af ¼ ubehandlet citron
  • Salt og peber

Skyl rucolaen og de spæde rødbedeblade, og dryp dem af på et stykke køkkenrulle. Skyl hindbær og æbler, og skær æblet ud i tynde både (husk at fjerne kernehuset først). Skær løget i tynde skiver, og skyl og del tomaterne. Riv salaten i mindre stykker, og fordel den på tallerkenerne sammen med tomat, løg, æble, hindbær og ost. Læg de tynde skiver af røget rensdyrkød ovenpå.

Smid alle ingredienserne til puréen i blenderen, og kør, til konsistensen er passende. Smag den til med salt, peber og citron, og dryp den ud over tallerkenen.