Shots og sorbet med blåbær, hindbær og vilde æbler

Shots og sorbet med blåbær, hindbær og vilde æbler

Vilde blåbær, hindbær og vildeæbler er fremragende hver for sig til shots, smoothies og sorbet. Her er de blendet sammen i en kraftig og smagfuld bærshot med vodka eller rom.

  • 1½ dl vand
  • 1½ dl rørsukker
  • 4 dl blåbær og hindbær
  • 4 vilde æbler eller syrlige æbler
  • Saft af ½ citron
  • Vodka eller rom

Skyl og skræl æblerne. Skær dem i både og fjern kernehuse. Kog vand, sukker og æbler, til sukkeret er helt opløst og tyknet en anelse. Tag gryden af varmen, og vend bær i. Smag til med citronsaft, køl det hele af, og giv det en tur i blenderen.

Hæld puréen gennem en trådsi, så sten og skaller sigtes fra, og stil den på køl. Server den i små shotglas med vodka på toppen.

Vil man hellere lave puréen til sorbet, skal man bare give den en halv time i ismaskinen. Server sorbeten i meget kolde (evt. frosne) glas eller skåle.