Naturens Køkken
Menu
  • Forside
  • BOGEN
  • NATUREN NU
  • OPSKRIFTER
  • PRESSEN
  • KONTAKT
Find og spis de lækreste bær og urter
Home » Spiselige bær og urter » Page 3
Hyldebærkapers

Hyldebærkapers

3. august 2012 · by admin · in Opskrifter, Spiselige bær og urter

Hyldebærkapers er mindre end almindelige købekapers, men de har mere bid. De er gode til fisk og fremragende i fiskemousse. ½ kg hyldebær ½ kg fint salt 1 l æbleeddike Atamon Tag ud en varm augustdag, og fyld en halv…

Rynket rose

Rynket rose

3. august 2012 · by admin · in Beskrivelser, Spiselige bær og urter

Rynket rose vokser stort set ved alle Danmarks kyster. Den blev indført i Danmark i 1800-tallet som prydplante og viste sig snart overordentlig tolerant overfor både jordbundsforhold, vind og salt. Den vokser på det fedeste ler såvel som i det…

Saltet hyben

Saltet hyben

3. august 2012 · by admin · in Opskrifter, Spiselige bær og urter

Saltet hyben 300 g røde og orange hyben fra rynket rose 300 g sorte hyben fra klitrose 1 økologisk citron 5 spsk sydesalt Skyl hyben, skær blomst og stilk fra. Halver frugten og fjern frøene med en lille teske. Skær…

Salat med stegt agerhøne og puré af rynket rose

Salat med stegt agerhøne og puré af rynket rose

3. august 2012 · by admin · in Opskrifter, Spiselige bær og urter

Denne puré er lavet på æblemost og æble-eddike, der har trukket på rosenblade. Den har en dejlig krydret smag, som er velegnet til fjerkræ. Til 6 personer Puré: 2 dl eddike af rynket rose 2 dl æblemost 2 spsk rørsukker…

Hindbær

Hindbær

10. juli 2012 · by admin · in Beskrivelser, Spiselige bær og urter

Hindbær tilhører rosenfamilien og er en busk, som første år danner bøjelige bladskud med bløde torne og andet år blomsterbærende skud med små, irriterende torne. Hindbær har hængende blomster med fem små, smalle hvide kronblade. De fem bægerblade er tilbagebøjede…

Shots og sorbet med blåbær, hindbær og vilde æbler

Shots og sorbet med blåbær, hindbær og vilde æbler

10. juli 2012 · by admin · in Opskrifter, Spiselige bær og urter

Vilde blåbær, hindbær og vildeæbler er fremragende hver for sig til shots, smoothies og sorbet. Her er de blendet sammen i en kraftig og smagfuld bærshot med vodka eller rom. 1½ dl vand 1½ dl rørsukker 4 dl blåbær og…

Salat med røget rensdyr og hindbær­puré

Salat med røget rensdyr og hindbær­puré

9. juli 2012 · by admin · in Opskrifter, Spiselige bær og urter

Kombinationen af røget rensdyr og hindbær-puré giver en perfekt afbalanceret smag, der rummer både salt, syre og sødme. Læg hertil den lette bitterhed fra salaten plus ostens styrke, og man får et måltid for guder. Til 6 personer Salat med…

← Previous 1 2 3

Bogen “Naturens Køkken”

Med Naturens Køkken får du adgang til en verden af skønne naturoplevelser og fantastiske smagsindtryk. Du lærer at finde den danske naturs mest velsmagende urter og bær, og bogens mere end 100 lækre opskrifter giver dig masser af inspiration til at bruge de vilde råvarer hjemme i dit eget køkken.

FØLG NATURENS KØKKEN PÅ FACEBOOK

Køb “Naturens Køkken” her

Bogens forfattere

Birgit Kristiansen er redaktør på
www.danmarksflora.dk og medforfatter til bogen "Danmarks Flora efter voksested". Lars Norman er fotograf og har fotograferet til www.danmarksflora.dk og "Danmarks Flora efter voksested"

Tags

Brombær Brændenælde Danmarks Flora Dessert Efterårets spiselige planter forårets første spiselige planter Fuglegræs Havtorn Hindbær Hyben Hyld Hyldebær Julesild Kapers Kogebogen Marmelade mobil app Mælkebøtte Opskrift Plantebestemmelse Ramsløg Rynket Rose Salat Shots Skvalderkål Sommerhøjskole spiselige planter spiselige urter Suppe Sødskærm Tranebær Valnødder

Udforsk Danmarks flora

Digitalt opslagsværk

Copyright © 2018 Naturens Køkken