Vildtsuppe eller vildtconsommé

Vildtsuppe eller vildtconsommé

Denne suppe er ikke alene noget af det smukkeste, den smager også vidunderligt. Og så er den nem at lave. Ben fra vildtryg, kølle eller skank giver en god fond, der perfektioneres af hvidvin og lidt marsala. På toppen et lille drys ramsløg. Som tilbehør serveres rugbrød med en mild ramsløgpesto.
Ingredienser til 4:

  • 1 l vildtfond
  • 3 glas hvidvin
  • 1 ds. tomatpasta
  • 1 lille glas marsala
  • 1 gulerod
  • 1 lille persillerod
  • 1 ramsløg blad
  • ½ porre
  • 5-6 løg fra ramsløg eller hvidløg
  • 1-2 spsk citronsaft
  • salt og peber

Tilberedning:
Kog fonden op. Skræl gulerod og persillerod.
Skyl porren godt. Tilsæt urter i tynde skiver.
Sænk varmen og tilsæt tomatpasta, hvidvin og marsala.
Læg låg på og lad suppen simre i 20 min.
Smag til med salt og peber.
Server med hakket ramsløg på toppen.

Vildtfond:

  • Ca. 2 kg ben fra vildt. F.eks ryg, kølle og skank med lidt kød på
  • ½ persillerod
  • 2 gulerødder
  • 2 rødløg
  • 1 glas hvidvin
  • ca. 3 l vand
  • 10 sorte peberkorn
  • en suppevisk med persillestilke og timian
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • Lidt rapsolie
  • Salt

Brun benene af i lidt rapsolie. Tilsæt vand og rensede urter, peber, vin og suppevisk. Lad fonden småsnurre 3 timer under låg.
Hæld herefter fonden igennem en si og tilbage i gryden.
Lad den koge en tredjedel ind uden låg.

Mild ramsløgpesto se Naturens Køkken 7. marts

vildtsuppe